Påskägg

Har ni provat att färga ägg med lökskal nån gång? Äggen blir otroligt vackra, som marmorerade och olika färger beroende på vilken sorts lök du använder.

Linda in det okokta ägget i det torra lökskalet som sitter ytterst på löken och linda sen ett lager folie runt så att lökskalet hålls på plats. Koka sen äggen som vanligt och när dom kallnat så tar man bort foliet och lökskalet; simsalabim! Ett vackert ägg!!!





Äppelkaka

Idag  bakade jag en Äppelkaka :) så här ser den ut innan jag skär den i portionsbitar. Äppelkakan kom till för många år sedan då jag fick ett recept av en av mina bästa vänner i livet; Anne-Lie i Borlänge. Receptet var egentligen på en enkel kanelkaka som man gjorde i långpannan. Jag gjorde om receptet och tillsatte mycket äpplen och den här Äppelkakan har varit ett efterlängtat höstinslag i våran familj. Det har dessutom varit Maddes favoritkaka, som hon alltid fått på sin födelsedag i oktober :)


Påsklunch

Påskveckan har börjat och vi firar den med att erbjuda en bit Smörgåstårta, valfri dricka* och kaffe för 60 kr till lunch!

Och till efterrätt kan man köpa en Påskkyckling (citronmuffins med citronfrosting) för 15 kr.


*valfri dricka gäller ej Coca cola, Fanta eller Sprite.


Kärt besök på lördagen!

Bella, Peter, Hanna, Ida och Oscar tittade in till oss på caféet på lördagen. Bella är Robbans lillasyster och hon och hennes familj bor i Södertälje. Alltid lite extra roligt när långväga kära vänner kommer:)

Oscar (yngst i barnaskaran) ville inte vara med på bild, så det får vi ordna vid nästa besök!



På bilden: Hanna, Peter, Ida och Bella


Kärleks-te

Ni vet väl att vi säljer Kahls teer i lösvikt från 25:-/hg. Vi har precis fått in massa nya sorter, så fråga gärna. Man får titta och dofta hur mycket man vill!

Kahls teer är inte bara otroligt goda, dom är även vackra att se på! Ta bara Kärleks-teet, se bild nedan!


Våffeldagen

Idag har vi gräddat våfflor nästan hela dagen! Linnea och Sophie fick våfflor till middag strax innan stängningsdags!

Sophie tyckte att vi skulle ha namnskyltar på oss, så hon gjorde några på frystejp och provade :-)


I morgon...

I morgon, gott folk, då är det Våffeldagen!!! Då serverar vi våffla med sylt och grädde och kaffe för 30 kr :)

Jag minns när jag åt mitt livs första våffla; det var när jag var på semester med min mormor och morfar på västkusten. Jag var kanske 6 år och när man är i den åldern så är ju allt så stort! Och det var våfflan!!! Den var stor, söt och helt underbart god! Varm och nygräddad och med mycket socker på! Och det är så jag fortfarande gillar dom bäst!


Jordgubbsmuffins

Ah! Idag tog vi oss tid att göra cupcakes :)

Jag och Erika gjorde jordgubbsmuffins och satte rosa jordgubbsfrosting på dom! Mums!

Erika kom till oss i måndags och ska vara hos oss till och med mitten av maj. Jättetrevligt! Välkommen Erika :)


Sen kom Sophie och hon har ju varit på gång att göra cupcakes i flera dagar.... så nu äntligen blev det av! Chokladmuffins med chokladfrosting!!! Mums fillibabba!!!



...och smeten är ju jättegod... :)


På bilden ovan: Sophie och Erika


Efterfrågade cupcakes

Idag kom det en tjej in som frågade efter muffins och så hade vi inga... :(  Jag och Sophie har planerat att göra muffins sen i fredags, men det har inte blivit något tillfälle. Men i morgon så lovar jag att det ska finnas muffins!!! Kanske som dom här:


Lördags-surprise!

I lördags fick jag en riktig överraskning!!! Mitt under värsta rusningen så kom Madde in från kassan till mig i köket och sa: Let go of what ever you're doing and get out of here. Jag stod som ett frågetecken och menade att jag hade inte tid att lämna köket... Men Madde insisterade och jag fick ge mig och gå ut i caféet. Och där stod Laila och Lars med en blomma i högsta hugg!!! :-)

Min älskade, käraste, bästa kompis Laila och henne världsgoa Lars! Åkt ända från Hofors bara för att komma och överraska mig på Caféet!

Tack tack tack, för blomman och att ni kom! You almost made me cry :-)


Översta bilden: Linnea, Lars, Laila, jag Ulrika och Madde


Rosa tårtan

Madde ville att vi skulle göra en rosa tårta, så Sophie fick äran att göra en! Det blev banan och jordgubbar i den!


Stora läsk-kylen går sönder...

Idag gick stora läskkylen sönder. Det var 17 grader varmt i den när jag upptäckte det... tur att vi inte hade några känsliga varor i den!! Och vad gör man då? När man är helt beroende av en stor kyl. En ny kyl är dyr. Att laga är dyrt. Men då ringde jag våran läsk-leverantör: Mählkvist i Länna, och dom är ju bara för underbara! Dom lovade att vi skulle få låna en kyl av dom och klockan 18.00 stod dom utanför dörren med kylen!

Så nu kan vi fortfarande servera kalla drycker från Mählkvist :-)



Linnea och Sophie vilar benen och löser världsproblem :-)


Drömmar

Min älskade mormor Anna-Lisa berättade för mig att jag redan som liten ville ha nåt sorts café eller liknande. Jag minns att jag och min bästis Sinikka lekte café i hennes familjs husvagn när den stod uppställd på deras tomt. Där "sålde" vi smörgåsar med ost och tomat på till alla som ville köpa (mest Sinikkas mamma :P ). Så är det med drömmar, vi har många olika i livet och vissa förblir drömmar och andra gör man till verklighet.


Idag bakad Sophie Drömmar! Goda!



Meri och Madde
tog en fikapaus på caféet ikväll, dom smaskade på snickerskakor och drack te!




Äppelmuffins med vaniljfrosting

Idag var det väldigt lugnt på caféet. Det gav lite tid över till annat, som att baka lite extra. Sophie gjorde en till Chokladmoussetårta, då den vi hade i morse blev såld på en gång, och Dagens bakverk kom till: Äppelmuffins med vaniljfrosting!

Och på tal om tårtor, så vet ni väl att det går bra att beställa tårtor hos oss, även andra bakverk är till salu. Om du vill köpa en hel morotskaka, kladdkaka eller något, så är det bara att fråga!


Sophie

Idag började Sophie hos oss! Hon ska vara med oss 10 veckor framöver och glada är vi för det :-)

Sophie gjorde dagens tårta: Chokladmoussetårta!


Bild 1: Madde och Sophie står i kassan
Bild 2: Chokladmoussetårtan


Lördagsgodis

Dagens bakverk: Bananmuffins med chokladfrosting!



Dagens macka: Linneas vegetariska baugette med fetaost och guacamole!



Anders och Tina från Hölö kom på besök, det var otroligt roligt att se er! Det var många år sen sist! Kram på er!  :-)




Populära Wraps

Många vågade prova våran nya maträtt och den verkade gå hem!  :-)

Vi har upptäckt att vi har svårt att hinna plocka undan disk när det är mycket folk, som till exempel under lunchtid. Så vi har beställt 2 brickvagnar som kommer nästa vecka! Vi hoppas att detta ska underlätta både för oss och för er!


Taco Wraps

Imorgon smyger en till rätt in på menyn.
Vi hoppas att ni kommer att tycka om våra Taco Wraps.


Dricksgrisen

Dricksgrisen kommer till :-)


Frukt = Mums!

För alla som vill ha ett alternativ till söta bakverk, så har vi frukt till försäljning!


Svärföräldrar

Måndag morgon och solen skiner! Härligt med solljus även om man arbetar inomhus. Det är som om själen lyfter lite och man orkar mer och är lite gladare!!!

Så kom Mona och Erland på besök! Robbans mamma och pappa! Det var roligt. Tack så väldigt mycket för tulpanerna, dom var vackra! Man får vårkänslor av tulpaner :-)

Och på eftermiddagen kom min favorit-Mariefreds-bo Barbro! Min Yatzy-kumpan och käre vän! Tack för blomman, Barbro :-)

Madde gjorde konstverk i våra kaffekoppar :-)

Dagens bakverk blev en Elinas kladdkakasnickerskakor och en Budapest-stubbe!



 







Skylttillverkning

Så här såg det ut när Madde och jag gjorde skyltarna till våra gatupratare!


Lördag

Bland de första gästerna som kom idag var Robbans bror Andreas Nilsson och hans två skådespelarkollegor Nassim Al Fakir och Marie Götesdotter. Dom kom direkt från Värmland där dom spelat teateruppsättningen Banankontakt av Lasse Åberg och Janne Schaffer http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/banankontakt/ . Otroligt roligt att ni kom och besökte vårt lilla Café :-)

Sen var det full fart framåt hela dagen! Precis som det varit hela veckan, så när dagen var slut vid fem-tiden och vi skulle åka hem, då var jag så snurrig att jag tog bilen och glömde att Robban skulle åka med, haha, så jag åkte ifrån honom!!! Halvvägs hem kom jag på att han, stackarn, stod utanför caféet och väntade på mig!! :-) Då är man trött!! Jag skrattade gott i bilen, vände och åkte tillbaka :-)

Första veckan går mot sitt slut och vi har lärt oss en massa under dessa dagar. I morgon ska vi vila upp oss, så syns vi på måndag igen!

På bilden Nassim Al Fakir, Andreas Nilsson och Mari Götesdotter

 


Fredagsrusch!

Oj, vad många lunchgäster vi hade idag!!! Therese stod i kassan, Madde diskade för glatta livet och jag sprang mellan sallader och focaccior!!! Bra gick det, trots en och annan blunder... Ledsen att laxpajen tog slut och att en och annan gäst fick vänta lite. Jag hoppas ni har lite överseende med att vi inte riktigt var beredda på anstormningen! Kom gärna igen, så har vi garanterat lärt och bättrat oss :-)

Ikväll hade vi åter igen öppet till kl 21.00, men det var en väldigt lugn kväll så jag hann göra två tårtor till imorgon! Det är ju sista dagen på vårt öppningserbjudande: Kaffe och tårtbit, 25 kronor!


4:e dagen

Det har varit mycket folk idag, det var nästan så hela kaksortimentet tog slut!
Jag och Therese har jobbat tillsammans hela dagen och det flyter på bättre och bättre för varje dag som går.

Vi har även fått fler blommor av vänner som önskat lycka till.
De är alla jättefina, tack
Peter, Sinikka, Ing-Marie, Kennart, Anita och Anders med familj.




Öppet till 21.00

Sen hemgång idag eftersom vi har öppet till 21.00 på onsdagar! Men det var värt mödan då vi faktiskt hade kunder hela kvällen!

Och nästan alla kakor har tagit slut! Morotskakan gick som smör i solsken :-)


Bild 1: Två som var där var Ankan och Linnea!
Bild 2:Och Therese fixade Latte!


Andra dagen!

Vi har överlevt andra dagen! Det har gått förvånansvärt bra! Therese har stått i kassan och skött kaffe, te, smörgåsar och bakverk, jag har haft kökstjänst och Robert har varit allt i allo. Börjar kännas som om man hittar allt, vet vad saker kostar och inte är så virrig längre.

Tack alla ni som har varit hos oss idag! Litet extra tack till er som lyckönskat oss!

När vi kom hem firade vi med lite champagn som vi fått av Emelies pojkvän Sam. Thank you Sam!

Och tack mamma, Bosse och mormor för den fina blomman. Den står vid vår kassa!


På bilden: Ulrika, Robert, Therese, Linnea och Madelaine



020310

Hej!

Måndagen den 1/3 hade vi premiär. Det var roligt, spännande, pirrigt och nervöst! Det är jag, Ulrika och min familj som tagit över det mysiga caféet, Café Trädgår´n efter Alma, Musse och Ena.

Premiärdagen gick i alla fall jättebra. Jag skulle villja tacka alla kunder som var hos oss och stod ut med att vi var lite virriga.
Och till dig Alma: Tack för allt stöd, alla goda råd och tips. Jag gillar dig. Du är en bra människa.

 

 

Bild 1: Ulrika och Linnea i kassan, Emelie på besök 010310
Bild 2: Ulrika och Robert 140210

 


RSS 2.0